آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که بخشهای بالایی مجراهای تنفسی را درگیر میکند. این بیماری بهناگاه رخ میدهد و نشانههایی مانند تب، کوفتگی و درد در بدن، سر درد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفهی خشک و گلوی دردناک یا خشک را بروز میدهد. انفولانزا با سرماخوردگی تفاوت دارد؛ به طور معمول نشانههای آنفولانزا شدیدتر است و بیمار اغلب نسبت به سرماخوردگی زمان بیشتری از کار و مدرسه بازمیماند.
بیشتر مردم بدون مشکل جدی از این بیماری رهایی مییابند، اما گاهی بیماری به عفونت باکتریایی، از جمله عفونت گوش، عفونت سینوسها یا عفونت مجراهای تنفسی(برونشیت)، میانجامد. البته، با نگهداری مناسب از بیمار در خانه میتوان از این عفونتها پیشگیری کرد. در برخی بیماران ممکن است عفونتهای دردسر سازتری مانند نومونیا به وجود بیاید. بیمارانی که در خطر چنین عفونتی هستند و باید در بیمارستان بسری شوند، عبارتاند از: بچههای کم سن، بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیشتر و کسانی که ناراحتیهای پزشکی جدی دارند.
● چه چیزی آنفولانزا را به وجود میآورد؟
ـ دو نوع ویروس آنفولانزا، A و B ، باعث آنفولانزا میشوند. به طور معمول نوع A عامل همهگیری سالانهای است که رخ میدهد. این ویروسها پیوسته تغییر میکنند و زیرنوعها یا سوشهایی را تولید میکنند که با ویروس اولی تفاوت دارند اما برخی از ویژگیهای آن را حفظ کردهاند. سوشهای ویروس آنفولانزا که باعث آنفولانزا میشوند ممکن است از سالی به سال دیگر تفاوت داشته باشد.
● نشانههای آنفولانزا چیست؟
ـ آنفولانزا با تب، سرفه، احساس سردی همراه با لرز، کوفتگی و درد در بدن، سر درد و خستگی همراه است. این نشانهها به طور معمول ۳ تا ۴ روز ادامه دارند و پس از آن ممکن است بیمار برای یک هفتهی دیگر یا بیشتر، سرفههای خشک، آبریزش بینی و گلودرد داشته باشد. دورهی کمون(شکلگیری)، یعنی زمانی که فرد در معرض ویروس آنفولانزا قرار میگیرد تا زمانی که نشانههای بیماری را بروز میدهد، ۱ تا ۴ روز است.
اگرچه مردم اغلب واژهی آنفولانزا را برای هر نوع بیماری به کار میبرند که نشانههایی مانند آنفولانزا دارد( مانند سرماخوردگی معمولی یا ویروس معده)، آنفولانزا یک بیماری ویروسی مجزا با نشانههای ویژهی خود است و بهطور معمول در زمانهای ویژهای از سال، پایان پاییز و طی زمستان، رخ میدهد.
● آنفولانزا چگونه تشخیص داده میشود؟
ـ متخصصان بهداشت به طور معمول آنفولانزا را از روی نشانههای آن تشخیص میدهند، بهویژه اگر موردهای مشابه زیادی از بیماری در جامعه دیده شود و مرکز بهداشت منطقه شیوع بیماری را تایید کرده باشد. به طور معمول به آزمونهای مرسوم از افرادی که نشانههای شاخص آنفولانزا را دارند، نیازی نیست. بهندرت، با آزمون نمونهی خون یا مایع بینی یا گلو، ویروس آنفولانزا را شناسایی میکنند.
● آنفولانزا چگونه درمان میشود؟
ـ مراقبت و استراحت در خانه همهی چیزی است که برای تسکین نشانههای آنفولانزا نیاز هست. باوجود این، داروهای ضد ویروس برای کاهش مدت زمان بیماری و شدت نشانهها نیز وجود دارد. این داروها بهویژه برای افراد مسن و کسانی که خطر شدت گرفتن پیامدهای بیماری در آنان بالاست، مفید هستند. مصرف این داروها را طی دو روز پس از بروز نخستین نشانهها باید آغاز کرد. مصرف این داروها به دستور پزشک نیاز دارد.
● درمان خانگی آنفولانزا چیست؟
ـ استراحت، استراحت و استراحت. برای کاهش تب و سر درد میتوانید از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. دکانجستانتها میتوانند آبریزش بینی را کاهش دهند و از فشار و درد بافتهای باد کرده در صورت و پشت پردهی صماخ گوش بکاهند. با نوشیدن مایع و ضد سرفههایی که به تجویز پزشک نیاز ندارند، میتوانید از سرفهها بکاهید. شستن دست و صورت و پاشویه، البته نه با آب بسیار سرد، نیز به کاهش تب کمک میکند.
● آیا ازآنفولانزا میتوان پیشگیری کرد؟
ـ شما با واکسینهشدن سالانه علیه ویروس آنفولانزا میتوانید از این بیماری پیشگیری کنید. این واکسن به بدن شما تزریق می شود و بهترین زمان برای این کار ماه مهر و آبان است. این واکسن را به کودکان بالاتر از ۶ ماه و هر فردی که میخواهد به پیشگیری از این بیمار کمک کند، تزریق کرد. این واکسن برای افراد زیر سفارش میشود:
۱) همهی کودکان۶ تا ۲۳ ماهه
۲) همهی بزرگسالان بالاتر از ۵۰ سال
۳) بزرگسالان و کودکان ۲ ساله و بیشتر که به ناراحتیهای دیگری مانند آسم، بیماری قلبی، ناراحتیهای تنفسی یا بیماریهای دستگاه ایمنی دچار هستند
۴) زنانی که طی فصل آنفولانزا باردار هستند
واکسنی دیگر نیز به بازار آمده است که نوعی افشانهی بینی است و برای کودکان سالم و بزرگسالان ۵ تا ۴۹ سال مناسب است. این واکسن به زنان باردار و کسانی که بیماری دستگاه ایمنی دارند، داده نمیشود.
● بیشتر بدانیم
همهگیری گستردهی آنفولانزا درپی تغییرهای شگرفی در ویروس آنفولانزا رخ میدهد. این همهگیری حدود هر ۱۰ سال رخ میدهد. وقتی تغییر شگرفی در ویروس رخ میدهد، افرادی که به آنفولانزا مبتلا شدهاند، با شدن بیشتری بیمار میشوند.
ویروس سرماخوردگی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. قطرههای کوچکی از سرفه یا عطسهی دیگران، چیزهایی مانند دستمال یا هوله که به مایع بینی یا گلوی فرد بیمار آلوده شده باشد یا تماس با دست آلودهی فرد مبتلا، میتواند شما را بیمار کند. از این رو، شستن دستها، بهویژه طی زمستان، سفارش شده است.
افرادی که به ویروس آنفولانزا آلوده شوند، ۱ روز پیش از این که نشانههای بیماری بروز کند تا ۵ روز پس از بروز آن، میتوانند دیگران را آلوده کنند. بنابراین، ممکن است شما زمانی که هنوز نمیدانید به این بیماری دچار شدهاید، آن را به دیگران انتقال دهید.
دور نگهداشتن دستها از بینی، چشمها و دهان نیز به پیشگیری از بیماری کمک میکند. احتمال این که ویروس از این راهها به بدن شما وارد شود، زیاد است.
ورزش منظم، غذای مناسب، سیگار نکشیدن به پیشگری از آنفولانزا کمک میکند.دود سیگار به پوشش مجراهای تنفسی و ششها آسیب میرساند و آنها را به ویروس حساس میکند.
آنفولانزا به طور معمول طی ۵ تا ۷ روز فروکش میکند. البته، خستگی آن ممکن است ادامه داشته باشد. گاهی ممکن است به عفونتهای باکتریایی نیز دچار شوید که در این صورت باید بیدرنگ به پزشک مراجعه کنید. عفونت گوش، مجراهای تنفسی و سینوسها از نشانههای عفونت باکتریایی است.
شما به مصرف آنتیبیوتیک نمیتوانید از این بیماری پیشگیری یا آن را درمان کنید. آنتیبیوتیکها برای مبارزه با باکتریها مناسب هستند و روی ویروسها اثری ندارند. البته، آنتیبیوتیکها باید همواره با نظر پزشک مصرف شوند.
مصرف فراوان ویتامینها، مواد معدنی، مانند قرصهای ویتامین سی و روی یا داروهای گیاهی به درمان یا پیشگیری از آنفولانزا کمک نمیکنند و بهتر است به رژیم غذایی سالم توجه بیشتری داشته باشیم.
تمامی مواردی که باید در مورد
تا درمان بدانید را در ادامه ببینیدآنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آران ای از خانواده Orthomyxoviridae ایجاد می شود. این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران اثر می گذارند. این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می شود که با
ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید نمایان می شود. این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث سینه پهلو شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد . در حالت معمولی دورهٔ بیماری 3 تا 4 روز است.علائم و محل بیماری
عوارض و علل بیماری
نکاتی در مورد آنفولانزا در کودکان
نکات بهداشتی برای درمان کودک
اشتباهات رایج درباره واکسن آنفولانزا
با شروع فصل پاییز و سرما اغلب مردم برای فرار از سرماخوردگی های سخت زمستانی به سراغ واکسن آنفولانزا می روند.اما برخی از باورهای رایج و اشتباه باعث می شود که بیماران تصورات غلطی را راجع به این واکسن پیدا کنند.
با فرا رسیدن فصل سرما، افراد زیادی با مراجعه به پزشک، درخواست تجویز واکسن آنفلوآنزا را دارند. افزایش شیوع آنفولانزادر جامعه، ترس از ابتلاء به انواع خطرناک آن مثل
هر سال تعداد قابل توجهی از افراد حتی در کشورهای پیشرفته جان خود را در اثر آنفولانزا از دست می دهند. جالب است بدانید این عفونت را نمی توان به سادگی رفع کرد.
اما در مورد این بیماری باورهای اشتباهی در میان مردم شکل گرفته که گاهی از
خود بیماری نیز مشکل ساز تر خواهد بود.در این مطلب به برخی از این باور
های غلط در مورد بیماری آنفولانزا و واکسن آن اشاره خواهیم کرد.
آنفولانزا را دست کم نگیرید
باور اشتباه: آنفولانزا یک عفونت ویروسی خفیف است که خطرناک محسوب نمی شود.
واقعیت این است که اگرچه آنفولانزا خطرناک ترین بیماری جهان محسوب نمی شود؛
اما مطمئناً بیماری ساده ای نیست. از آنجا که هر سال 250 الی 500 هزار نفر
فرد بالغ در سراسر جهان در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند،
اهمیت و جدیت این بیماری مشخص است.
آنفولانزای فصلی برای افراد مسن و کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی
دارند، خطر بیشتری دارد. این در حالی است که آنفولانزای فراگیر H1N1 بیشتر
برای جوانان خطرناک است.
بدن هیچکس در مقابل آنفولانزا مصون نیست
باور اشتباه: بیشتر افراد فکر می کنند از آنجا که تاکنون دچار آنفولانزا نشده اند، به طور طبیعی نسبت به این عفونت مصون هستند.
واقعیت این است که گونه های مختلف ویروس آنفولانزا هر سال تغییر می یابند
یا جهش می کنند. در نتیجه نمی توان گفت مصونیت گذشته شما باعث می شود در
برابر انواع جدید این ویروس در آینده در امان باشید.باورهای اشتباه زیادی
در مورد وجود دارد؛ واکسنی که بهترین حافظت ممکن در مقابل آنفولانزا محسوب می شود.
واکسن منجر به بروز آنفولانزا نمی شود
باور اشتباه: یکی
از باورهای اشتباه رایج که نه علمی و نه مورد تأیید است، این است که خود
واکسن منجر به بروز آنفولانزا می شود. این باور اشتباه از روزنامه های کم
ارزش و نوشتارهای بی مسئولیت نشئت می گیرد که باعث ایجاد وحشت شده و جامعه
را تهدید می کنند.
واقعیت این است که اگرچه در مواردی واکسن منجر به بروز عفونت می شود؛ اما این موضوع تنها در مورد واکسن های زنده صادق است. واکسن آنفولانزا تنها حاوی نمونه های مرده این ویروس است که نمی تواند باعث بروز عفونت شود.
واکسن آنفولانزا عوارض جانبی شدید ندارد
باور اشتباه: یک باور اشتباه دیگر این است که واکسن عوارض جانبی شدیدی دارد.
واکسن آنفولانزا در واقع بسیار ایمن است و در بیشتر افراد هیچ عکس العملی جز تورم و سرخی در محل تزریق سرنگ ایجاد نمی کند.
افرادی که برای اولین بار واکسن آنفولانزا می زنند، ممکن است دچار درد ماهیچه ها و خستگی شوند. اگرچه این علائم ممکن است با آنفولانزا اشتباه گرفته شوند، اما شک نکنید که مدت بیشتری دوام می آورند و بسیار شدیدتر هستند.
موفقیت واکسن آنفولانزا بالاست
باور اشتباه: اگر واکسن هم بزنید، دچار آنفولانزا می شوید.
اگرچه تأثیر واکسن آنفولانزا 100 درصد نیست؛ اما درصد موفقیت بالایی دارد.
این واکسن بیشتر برای افراد زیر 65 سال که زندگی سالمی دارند، مؤثر است. در
نتیجه تأثیر واکسن عمدتاً به سن و سلامت شخص و گونه ویروس موجود در واکسن
بستگی دارد.
واکسن آنفولانزا سیستم ایمنی بدن را تضعیف نمی کند
باور اشتباه: واکسن آنفولانزا باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود.
کاملاً برعکس. واکس آنفولانزا در واقع سیستم ایمنی شما را در مقابل ویروس آنفولانزا تقویت می کند و بهبود می بخشد.
واکسن آنفولانزا نه
!
باور اشتباه: واکسن آنفولانزا شما را نسبت به تمام سرماخوردگی ها مقاوم می کند.
سرماخوردگی و سرفه یا ناراحتی معده و ی که توسط باکتری یا ویروس ایجاد شده، ربطی به آنفولانزا ندارد و واکسن نمی تواند شما را در مقابل آن ها محافظت کند.
از جمله موضوعات دیگری که در مورد واکس آنفولانزا مطرح می شوند و بایستی آن
ها را جدی بگیرید، کاربرد واکسن در زنان باردار و افرادی است که دچار
حساسیت خاصی هستند.
به هر حال بایستی این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و از او بپرسید
تزریق واکسن آنفولانزا برای شما مشکلی ایجاد می کند یا خیر.
توصیه هایی برای پیشگیری از بیماری آنفولانزا
در زمستان مراقب بیماری آنفولانزا باشید
آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آران ای ایجاد می شود. این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران اثر می گذارند.
در زمستان مواظب ویروس انفولانزا باشید...
بیماری
باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می شود که با ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید نمایان می شود. این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث ذات الریه شود.ادر ماههای سرد سال که احتمال شیوع بیماریهایی مانند
در طول دوره شیوع آنفلوآنزا مردم باید مدام به خود یادآوری کنند تا از لمس
صورت خود پرهیز نمایند و دستان خود را به صورت مرتب بشویند. درحالی که
ارتقا آگاهی عمومی در این رابطه موثر تلقی می شود اما نیازی نیست که همه در
حالت هوشیار و آماده باش به سر ببرند، چرا که سیستم ایمنی بدن حمایت خوبی
از ما در مقابل بیماریها به عمل می آورد.پزشکان توصیه می کنند که ماه های
فصل زمستان زمان مناسبی برای یادآوری این مطلب محسوب می شود چرا که در این
دوره از سال بیماری آنفلوآنزا به اوج خود می رسد.
سرما خوردگی (آنفولانزا) علائم و دلایل آن
سرما خوردگی آنفولانزا
مردم برای کاهش علائم و نشانه های سرماخوردگی آسپرین مصرف می کنند اما تحقیقات نشان داده است که آسپرین تعداد ویروس های سرماخوردگی در ترشحات بینی را افزایش داده و در نتیجه شانس سرایت بیماری را از شخصی به شخص دیگر افزایش می دهد؛ بنا بر نظر سازمان ملی تحقیقاتی آلرژی و بیماری های واگیردار آمریکا، انجمن متخصصین اطفال آمریکا توصیه می کنند که نباید به بچه ها و نوجوانان آسپرین یا هر داروی دیگر که حاوی آسپرین است جهت درمان بیماری های ویروسی – به خصوص آبله مرغان و آنفلوانزا- تجویز شود. نتیجه تحقیقات پزشکی حاکی از این است که استفاده از آسپیرین برای درمان بیماری های ویروسی سرماخوردگی در کودکان باعث بیماری REYE می شود. این بیماری می تواند باعث زیان های غیر قابل جبران مغز و کبد شود و در مواقعی مرگ اطفال را نیز به دنبال داشته باشد.
بیمارى سرماخوردگى گاه به علت ضعف عمومى و کاهش مقاومت بدن روى مى دهد. در این حالت فرد بیمار نیاز به استراحت، مصرف ویتامینها به خصوص ویتامین C و تنفس هواى مرطوب و تمیز دارد.
بیمارى سرماخوردگى گاه به علت ضعف عمومى و کاهش مقاومت بدن روى مى دهد. در این حالت فرد بیمار نیاز به استراحت، مصرف ویتامینها به خصوص ویتامین C و تنفس هواى مرطوب و تمیز دارد. اما علت مهم دیگرى که موجب سرماخوردگى مى شود حمله هاى ویروسى است. بیمارى سرماخوردگى در این حالت آنفلوآنزا نامیده مى شود و اگرچه با نشانه هاى عمومى سرماخوردگى مانند تب، ریزش آب بینى، سرفه و ضعف عمومى همراه است، بیمارى شدت بیشترى دارد و گاه نیز با درد مفاصل همراه است.
نشانه های ابتلا به سرماخوردگی شدید
– بالا بودن درجه حرارت بدن ( درجه حرارت بدن به مدت بیش از دو روز بیشتر از 8/37 درجه سانتی گراد باشد )
– ابتلا به درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش
– احساس درد در گوش خود و ادامه آن به مدت بیش از چند روز
– آبریزش و گرفتگی بینی بیش از 10 روز
– سرفه همراه با خلط غلیظ و بدبوی زرد و سبز رنگ
– گلودرد بیش از 48 ساعت به هنگام بلع غذا
– حساسیت های پوستی یا جلدی غیر قابل توجیه
– سفتی گردن همراه با سردرد مداوم
– درد در ناحیه سینوزیت ها، تب و ترشحات زرد یا سبز رنگ بینی که بیش از 48 ساعت طول بکشد
تا به حال بیش از 200 نوع ویروس سرماخوردگى شناسایى شده اند که تعداد آنها هر ساله نیز افزایش مىیابد. این ویروس ها همگى سرما دوست هستند و اغلب نیز در مجارى تنفسى به صورت غیرفعال زندگى مى کنند. زمانی که زمینه مناسب مثل سرد شدن هوا فراهم شود ویروس ها فعال مى شوند.
از آنجایی که درمان خاصی برای سرماخوردگی و آنفلوانزا وجود ندارد، «پیشگیری» بهترین سلاح برای مقابله با این عوامل ویروسی است.شستن دست ها و لمس نکردن صورت، راه های ساده اما مؤثر برای جلوگیری هستند.
یکی از عادت های اشتباهی که مردم دارند این است که در هنگام سرماخوردگی یا آنفلوانزا، دستمالی را که برای عطسه یا سرفه استفاده کرده اند در جیب یا دست خود نگه می دارند و مجدداً آن را مورد استفاده قرار می دهند. این راه بسیار ساده ای است که عوامل بیماری دوباره به بدن انتقال یابند و بتوانند باعث تشدید بیماری شوند. بیماران باید دستمال مورد استفاده را پس از یک بار مصرف فوراً دور بیندازند. یک اشتباه معمول دیگر آن است که با فشار بینی خود را در یک دستمال تمیز می کنند. فشار هوا باعث می شود که مقداری از ترشحات بینی که حاوی ویروس ها و میکروب ها هستند را به سینوس های زیر چشم انتقال دهند و باعث عفونت سینوسی شوند.
در علم ژنتیک ویروس سرماخوردگى از هوشمندترین نوع ویروس ها به شمار مىآید. به دلیل آنکه این ویروس به سرعت نسبت به آنتى بیوتیک ها مقاوم مى شود. ویروس سرماخوردگى در یک پوشش یا کپسول مخصوص قرار گرفته است که از ویروس محافظت مى کند. با از بین رفتن این پوشش، ویروس نیز از بین مى رود. آنتى بیوتیک ها نیز این پوشش را مورد حمله قرار مى دهند. حال اگر ساختمان این پوشش کمى تغییر کند ویروس به نوع جدیدى تبدیل مى شود که براى از بین بردن آن نیاز به آنتى بیوتیک جدید و یا مصرف همزمان چندین آنتى بیوتیک است.
ویروس هوشمند بیمارى سرماخوردگى هر سال پوشش خود را کمى تغییر مىدهد. بدین ترتیب با وجود پیشرفتهاى چشمگیر علم پزشکى، سرماخوردگى یک بیمارى جدى و خطرناک به شمار مى آید که مى تواند زمینه ابتلا به سایر بیماری ها مثل سینوزیت یا عفونت هاى ریوى را در فرد بیمار افزایش دهد. در سنین بالاى 60 سال سرماخوردگى هاى ویروسى مى توانند به مرگ بیمار منجر شوند.
ریشه کن کردن سرماخوردگى به علت تغییر سریع ساختمانى ویروس و مقاوم شدن آن نسبت به داروها و آنتى بیوتیک ها مقدور نبوده است. اما تزریق واکسن سرماخوردگى، فرد را نسبت به این بیمارى مقاوم مىکند.
واکسن سرماخوردگى، ویروس ضعیف شده این بیمارى است که به بدن تزریق مىشود. ورود این ویروس ضعیف شده به بدن سبب مىشود که سیستم دفاعى بدن فعال شود و در حالت آماده باش باقى بماند. بدین ترتیب اگر ویروس سرماخوردگى به بدن حمله کند به علت فعال بودن سیستم دفاعى، به سرعت شناسایى می شود و از بین مى رود.
از آنجا که ویروس سرماخوردگى هر سال با یک تغییر کوچک به نوع جدیدى تبدیل مىشود، کمى پس از آغاز فصل سرما فعال ترین نوع ویروس و میزان تغییر آن شناسایى مى شود و واکسن جدید ضد سرماخوردگى ساخته مىشود. تا دو هفته بعد از واکسینه شدن به علت حضور ویروس ضعیف شده در بدن، قدرت سیستم ایمنى و دفاعى کاهش مى یابد، به همین علت در طول این مدت بدن نیاز به مراقبت بیشترى دارد. مصرف خوراکى هاى ویتامین دار به خصوص میوه ها نیز توصیه مى شود.
برای دیدن توضیحات بیشتر روی عکس بالا کلیک کنید
برای تماس ما با شما و دادن توضیحات خرید
کد 98871492 را به شماره 10008310 را پیامک نمایید
برای دیدن توضیحات بیشتر روی عکس بالا کلیک کنید
برای تماس ما با شما و دادن توضیحات خرید
کد 98871532 را به شماره 10008310 را پیامک نمایید
برای دیدن توضیحات بیشتر روی عکس بالا کلیک کنید
برای تماس ما با شما و دادن توضیحات خرید
کد 98871543 را به شماره 10008310 را پیامک نمایید
برای دیدن توضیحات بیشتر روی عکس بالا کلیک کنید
برای تماس ما با شما و دادن توضیحات خرید
کد 98871507 را به شماره 10008310 را پیامک نمایید